MENU

Wszystko lepiej smakuje, gdy użyjesz uśmiechu jako przyprawy.

Betty Davis

~ PRZEKĄSKI, PRZYSTAWKI I SAŁATY ~

Frittata ze szparagami, rucolą i cebulą dymką:

Krewetki tygrysie w pesto bazyliowym z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i serem camembert podane z grzankami czosnkowymi:

Łosoś w galarecie w wersji pikantnej:

Pomidory zapiekane z serem mozzarella, czerwoną cebulą i świeżą bazylią podane z grzankami czosnkowo-bazyliowymi:

Krewetki tygrysie z pesto bazyliowym podane z serem mozzarella i białym winem:

Tarta z pomidorami i bazylią posypana tartym parmezanem:

Grzanki z serem, oliwkami, pomidorami, kaparami i świeżą bazylią:

Placki z cukinii z sosem pieczarkowym:

Wiosenny zielony półmisek sałaty z grillowanymi krewetkami tygrysimi, serem mozzarella, sałatą rzymską, tartą marchwią, cykorią, pomidorami, świeżą bazylią i siekanym szczypiorkiem:

Mini bruschetty z mozzarellą, pomidorami i szpinakiem:

Grzanki z szynką, pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i serem mozzarella:

Sałatka z tuńczykiem:

Łosoś w galarecie (łagodny):

Zasmażane owoce morza:

Pasta do chleba z wędzonego łososia i awokado:

Placki z cukinii i szpinaku:

Tortilla kurczakiem:

Tortilla z wędzonym łososiem:

Panierowane talarki z cukinii:

Sałatka z wędzonym łososiem, camembertem, czerwoną cebulą i pomidorami:

Sałatka z wędzonym łososiem i awokado:

Sałatka z grillowanymi kurkami, grillowaną cukinią i kurczakiem:

Sałatka z krewetkami tygrysimi:

Grillowany ziemniak z kurczakiem hawajskim:

Sałatka z kurczakiem i grillowaną cukinią:

Sałatka z wędzonym łososiem:

~ ZUPY ~

Zielona zupa krem ze szparagów, zielonego groszku i rucoli:

Barszcz czerwony solo:

Barszcz z uszkami:

Toskańska zupa fasolowa:

Włoska zupa z soczewicą i makaronem:

Minestrone z białą fasolą i pomidorami:

Krem z kurek:

Bulion Trzech Smaków z domową zacierką:

Minestrone z cukinią i szpinakiem:

Tradycyjna zupa jarzynowa z warmińską krajanką regionalną:

Rozgrzewający bulion z mieszanką chińską:

~ MAKARONY ~

Penne z kurczakiem, szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem:

Domowy makaron tagliatelle z łososiem, szpinakiem, czosnkiem i koperkiem w sosie śmietanowym:

Tradycyjny sos boloński podany z makaronem tagliatelle:

Makaron Conchiglioni, czyli duże muszle nadziewane wędzonym łososiem, serem camembert oraz czerwonym pesto:

Spaghetti z czerwonym pesto:

Czarne tagliolini z krewetkami tygrysimi i serem mozzarella:

Makaron vongole:

Spaghetti z pesto bazyliowym:

Spaghetti z bakłażanem, oliwkami, kaparami, cebulą i czosnkiem w sosie pomidorowym:

Czarne tagliolini z cukinią, papryką, cebulą, wołowiną i czosnkiem w sosie pomidorowym:

Makaron zapiekany z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym:

Zapiekanka makaronowa z szynką, pieczarkami i oliwkami z dwoma rodzajami serów:

Makaron zapiekany: Serowo-pieczarkowe muszle na pomidorowym sosie:

Tagliatelle z łososiem wędzonym, rucolą, koperkiem, camembertem i orzechami włoskimi:

Spaghetti Carbonara:

Makaron penne w sosie pomidorowym z bazylią i parmezanem:

Makaron z krewetkami tygrysimi w sosie śmietanowym z białym winem, przełamanym nutą pieprzu cayenne:

Makaron kolanka z tuńczykiem i brokułem w sosie śmietanowym przyprawiony natką pietruszki:

Makaron tagliatelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą:

Gnocchi z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietanowym z dodatkiem kurkumy:

Penne w sosie śmietanowym z gorgonzolą, kurczakiem i szpinakiem, zapiekane mozzarellą:

Makaron z tuńczykiem i tymiankiem w sosie pomidorowym:

Makaron ze szpinakiem:

Makaron z łososiem wędzonym, orzechami włoskimi i czerwoną cebulą:

Makaron z musem ze szpinaku, awokado i sera feta:

Pesto bazyliowe na bazie oleju z awokado z migdałami:

Makaron jajeczny z krewetkami tygrysimi:

Makaron z kurkami, kurczakiem i cukinią:

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami:

Makaron z kurkami, indykiem, cukinią i cebulą:

Makaron ze szpinakiem, oliwkami i czosnkiem:

Makaron spaghetti w sosie bolońskim:

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z pomidorkami koktajlowymi:

Makaron z kurczakiem, cukinią, czarnymi oliwkami, papryką, pomidorami i czosnkiem:

Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i cukinią w sosie pomidorowym:

Makaron z tuńczykiem, szpinakiem, czarnymi oliwkami i serkiem sałatkowym:

~ RYŻ ~

Mediolańskie risotto:

Genueńskie risotto z owocami morza:

Pieczona papryka nadziewana risotto:

Risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym:

Hiszpańska Paella z kurczakiem, mintajem i owocami morza:

~ PIEROGI ~

Pierogi z kapustą i grzybami:

Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i tymiankiem:

~ DANIA GŁÓWNE ~

Dorsz po włosku podany z risotto z czerwonym pesto:

Klopsy nadziewane serem żółtym zapiekane w sosie pomidorowym z domowym makaronem tagliatelle:

Pieczone filety z dorsza z cebulą, czosnkiem, czarnymi oliwkami, peperoni i pomidorami:

Filet ze świeżej tilapii w marynacie z pesto bazyliowego podany z porcją ryżu:

Filet z tilapii zapiekany pod migdałowym chrustem z czerwoną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i mozzarellą podany z risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym:

Klopsy zapiekane z kaszą gryczaną:

Roladki drobiowe z serem i cukinią podane z makaronem tagliatelle:

Łosoś pieczony w oregano i natce pietruszki z sałatką z awokado, sera feta i pomidorów:

Kotlety mielone faszerowane serem camembert i orzechami włoskimi:

Filet z pstrąga tęczowego pod chrustem z migdałów, natki pietruszki, cytryny i czosnku:

Grillowany filet z łososia w marynacie z pietruszki i oleju z awokado, z dodatkiem sosu musztardowego:

Ryba pod migdałowym chrustem:

Kurczak curry z grillowanymi ziemniakami i cukinią:

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem:

Kulki mięsne podane z gaszą gryczaną i ćwikłą z chrzanem:

Naleśniki z wędzonym pstrągiem:

Grillowany łosoś podany z porcją warzyw i/lub porcją grillowanych ziemniaków:

Kurczak gyros podany z porcją warzyw:

Panierowane talarki z cukinii podane z porcją warzyw i polędwicą z tuńczyka:

~ DESERY-DRINKI-NAPOJE ~

Sernik „duża blacha” z brzoskwiniami, kruszonką i bezą na kruchym spodzie:

Piernik (proporcje na tortownicę):

Wigilijny piernik z powidłami śliwkowymi w polewie z czekolady deserowej:

Mikołajkowe muffiny czekoladowe:

Grzane wino:

Korzenny czaj:

Jabłecznik Babci:

Kawa latte z advokatem:

Dobroczynny dla zdrowia odwar z awokado:

Grzaniec z miodem, goździkami i pomarańczami:

Truskawki w białym winie:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz