Wszystko lepiej smakuje, gdy użyjesz uśmiechu jako przyprawy.
Betty Davis
~ PRZEKĄSKI, PRZYSTAWKI I SAŁATY ~
Frittata ze szparagami, rucolą i cebulą dymką:
Łosoś w galarecie w wersji pikantnej:
Krewetki tygrysie z pesto bazyliowym podane z serem mozzarella i białym winem:
Tarta z pomidorami i bazylią posypana tartym parmezanem:
Grzanki z serem, oliwkami, pomidorami, kaparami i świeżą bazylią:
Placki z cukinii z sosem pieczarkowym:
Mini bruschetty z mozzarellą, pomidorami i szpinakiem:
Grzanki z szynką, pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i serem mozzarella:
Pasta do chleba z wędzonego łososia i awokado:
Panierowane talarki z cukinii:
Sałatka z wędzonym łososiem, camembertem, czerwoną cebulą i pomidorami:
Sałatka z wędzonym łososiem i awokado:
Sałatka z grillowanymi kurkami, grillowaną cukinią i kurczakiem:
Sałatka z krewetkami tygrysimi:
Grillowany ziemniak z kurczakiem hawajskim:
Sałatka z kurczakiem i grillowaną cukinią:
~ ZUPY ~
Zielona zupa krem ze szparagów, zielonego groszku i rucoli:
Włoska zupa z soczewicą i makaronem:
Minestrone z białą fasolą i pomidorami:
Bulion Trzech Smaków z domową zacierką:
Minestrone z cukinią i szpinakiem:
Tradycyjna zupa jarzynowa z warmińską krajanką regionalną:
Rozgrzewający bulion z mieszanką chińską:
~ MAKARONY ~
Penne z kurczakiem, szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem:
Domowy makaron tagliatelle z łososiem, szpinakiem, czosnkiem i koperkiem w sosie śmietanowym:
Tradycyjny sos boloński podany z makaronem tagliatelle:
Czarne tagliolini z krewetkami tygrysimi i serem mozzarella:
Spaghetti z bakłażanem, oliwkami, kaparami, cebulą i czosnkiem w sosie pomidorowym:
Czarne tagliolini z cukinią, papryką, cebulą, wołowiną i czosnkiem w sosie pomidorowym:
Makaron zapiekany z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym:
Zapiekanka makaronowa z szynką, pieczarkami i oliwkami z dwoma rodzajami serów:
Makaron zapiekany: Serowo-pieczarkowe muszle na pomidorowym sosie:
Tagliatelle z łososiem wędzonym, rucolą, koperkiem, camembertem i orzechami włoskimi:
Makaron penne w sosie pomidorowym z bazylią i parmezanem:
Makaron z krewetkami tygrysimi w sosie śmietanowym z białym winem, przełamanym nutą pieprzu cayenne:
Makaron kolanka z tuńczykiem i brokułem w sosie śmietanowym przyprawiony natką pietruszki:
Makaron tagliatelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i gorgonzolą:
Gnocchi z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem w sosie śmietanowym z dodatkiem kurkumy:
Penne w sosie śmietanowym z gorgonzolą, kurczakiem i szpinakiem, zapiekane mozzarellą:
Makaron z tuńczykiem i tymiankiem w sosie pomidorowym:
Makaron z łososiem wędzonym, orzechami włoskimi i czerwoną cebulą:
Makaron z musem ze szpinaku, awokado i sera feta:
Pesto bazyliowe na bazie oleju z awokado z migdałami:
Makaron jajeczny z krewetkami tygrysimi:
Makaron z kurkami, kurczakiem i cukinią:
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami:
Makaron z kurkami, indykiem, cukinią i cebulą:
Makaron ze szpinakiem, oliwkami i czosnkiem:
Makaron spaghetti w sosie bolońskim:
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z pomidorkami koktajlowymi:
Makaron z kurczakiem, cukinią, czarnymi oliwkami, papryką, pomidorami i czosnkiem:
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i cukinią w sosie pomidorowym:
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem, czarnymi oliwkami i serkiem sałatkowym:
~ RYŻ ~
Genueńskie risotto z owocami morza:
Pieczona papryka nadziewana risotto:
Risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym:
Hiszpańska Paella z kurczakiem, mintajem i owocami morza:
~ PIEROGI ~
Pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i tymiankiem:
~ DANIA GŁÓWNE ~
Dorsz po włosku podany z risotto z czerwonym pesto:
Klopsy nadziewane serem żółtym zapiekane w sosie pomidorowym z domowym makaronem tagliatelle:
Pieczone filety z dorsza z cebulą, czosnkiem, czarnymi oliwkami, peperoni i pomidorami:
Filet ze świeżej tilapii w marynacie z pesto bazyliowego podany z porcją ryżu:
Klopsy zapiekane z kaszą gryczaną:
Roladki drobiowe z serem i cukinią podane z makaronem tagliatelle:
Łosoś pieczony w oregano i natce pietruszki z sałatką z awokado, sera feta i pomidorów:
Kotlety mielone faszerowane serem camembert i orzechami włoskimi:
Filet z pstrąga tęczowego pod chrustem z migdałów, natki pietruszki, cytryny i czosnku:
Kurczak curry z grillowanymi ziemniakami i cukinią:
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem:
Kulki mięsne podane z gaszą gryczaną i ćwikłą z chrzanem:
Naleśniki z wędzonym pstrągiem:
Grillowany łosoś podany z porcją warzyw i/lub porcją grillowanych ziemniaków:
Kurczak gyros podany z porcją warzyw:
Panierowane talarki z cukinii podane z porcją warzyw i polędwicą z tuńczyka:
~ DESERY-DRINKI-NAPOJE ~
Sernik „duża blacha” z brzoskwiniami, kruszonką i bezą na kruchym spodzie:
Piernik (proporcje na tortownicę):
Wigilijny piernik z powidłami śliwkowymi w polewie z czekolady deserowej:
Mikołajkowe muffiny czekoladowe:
Dobroczynny dla zdrowia odwar z awokado:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz