W Polsce święta nie mogą się odbyć bez sałatki. W PRL na naszych stołach królowała niezastąpiona i jedyna w swoim rodzaju jarzynowa. Tym razem zaproponuję Wam rewelacyjny zamiennik. Nie wymaga dużo wysiłku, żadnego krojenia warzyw ani godzin spędzonych w kuchni. Pół godzinki i sałatka gotowa.
Potrzebujesz:
- dwa opakowania tuńczyka sałatkowego w sosie własnym,
- 5 jajek,
- opakowanie groszku konserwowego,
- 100 gramów ryżu,
- słoiczek majonezu dekoracyjnego,
- sól i pieprz do smaku,
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kosteczkę. Z tuńczyka i groszku wylać zalewę. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić do smaku, a następnie dodać majonez według uznania. Osobiście preferuję minimalną ilość majonezu, tylko w celu ‘sklejenia’ składników.
Gotowe. Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz