La dolce Vita!
Blog kulinarny amatorki, pisany dla amatorów.
Strony
(Przenieś do…)
STRONA GŁÓWNA
O MNIE/O BLOGU
MENU
JAK U MAMY
WYDARZENIA
WSPÓŁPRACA I KONTAKT
▼
sobota, 30 maja 2015
Tarta z pieczarkami, kurczakiem curry, oliwkami i szparagami.
›
Sekretem kruchego spodu tarty jest krótkie zarabianie ciasta, a dobrze wykonany spód to już połowa sukcesu, bo zawsze można wkomponować w ni...
2 komentarze:
Frittata ze szparagami, rucolą i cebulą dymką.
›
Moim ulubionym smakiem z dzieciństwa jest… jajecznica… Pamiętam jej zapach z rana, gdy rodzice smażyli ją dla mnie. Był to najlepszy i najsk...
1 komentarz:
Zielona zupa krem ze szparagów, zielonego groszku i rucoli.
›
Najlepszą metodą na rozgrzanie się w chłodne, nawet majowe dni jest zupa. Najlepiej z produktów sezonowych, aby czerpać z tego, co natura da...
niedziela, 29 marca 2015
Krewetki tygrysie w pesto bazyliowym z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i serem camembert podane z grzankami czosnkowymi.
›
Złośliwi powiedzą: kolejny raz krewetki w pesto, tylko dodatki zmieniła. Grunt to dystans do siebie, a skoro to mój kawałek internetowej pod...
sobota, 28 lutego 2015
Penne z kurczakiem, szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem.
›
Nie myślałam, że kiedyś to napiszę, ale.. gotowanie, sprzątanie i dbanie o dom to zajęcia absolutnie relaksujące, bo po całym tygodniu siedz...
Mediolańskie risotto.
›
Dziś zaproszę Was na kulinarną podróż do Mediolanu. Pamiętajcie, że risotto przygotowuje się ze specjalnego, krótkoziarnistego ryżu. Najleps...
niedziela, 18 stycznia 2015
Łosoś w galarecie w wersji pikantnej. Spóźnione, ale szczere: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
›
Obudziliście się kiedyś z głową kota nad twarzą? Gospodarze (których z całego serca pozdrawiam) mojego tegorocznego Sylwestra mają tak milus...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer